Amsterdam

Met corona besmette vrouw werkt in Academisch Medisch Centrum Amsterdam

28 februari 2020, 13.39 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - De Diemense vrouw die is besmet met het coronavirus werkt in het Universitair Medisch Centrum Amsterdam, locatie AMC. 

ANP/Robin van Lonkhuijsen

Dat blijkt uit een intern verspreid bericht dat in handen is van NH Nieuws, en wordt bevestigd door een woordvoerder van het ziekenhuis. In navolging van het RIVM meldt het ziekenhuis dat de vrouw thuis in isolatie zit. Ze heeft een mild ziektebeeld, liet het RIVM vanochtend weten.  

 

 

Haar exacte functie is niet bekendgemaakt, maar het ziekenhuis schrijft dat de vrouw geen patiëntgebonden werkzaamheden doet. Een woordvoerder laat weten dat de vrouw een 'coördinerende functie in het ziekenhuis' heeft en minimaal contact heeft gehad met collega's.

Italië

Ze is vorige week teruggekomen uit Italië en op donderdag even aan het werk geweest in het ziekenhuis. Toen dezelfde dag bleek dat ze symptomen van griep had, is ze naar huis gegaan. De kans dat ze iemand heeft besmet, is klein, schrijft het ziekenhuis in de interne memo.  

De GGD Amsterdam brengt in kaart met wie zij sinds haar terugkeer uit Italië contact heeft gehad. Verder worden er in het ziekenhuis geen maatregelen genomen, benadrukt de woordvoerder. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp