Ga naar Content

Traditionele handen schudden vanwege corona taboe op Amstelveense school

Na verontruste mailtjes van ouders heeft basisschool de Westwijzer in Amstelveen besloten dat personeel en leerlingen elkaar geen hand meer geven. Dat is goed gebruik op de school, maar om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is de traditie tijdelijk in de ban gedaan. 

Foto: Google Streetview

Dat meldt Het Parool vandaag. Dat verontruste ouders bij de school aan de bel hebben getrokken, betekent niet dat ze paniek willen zaaien. "De Westwijzer is een vreedzame school, omgangsvormen met elkaar staan bij ons hoog in het vaandel en daar horen iedere ochtend en middag handen gevebn bij", legt schooldirecteur Ruud Sahertian uit.

"We hebben dit met het team besloten om de paniek buiten de deur te houden.  Daarnaast zullen we gewoon de adviezen van het RIVM volgen. "

Elleboogjes of hartjes met handen

De school heeft alle ouders van leerlingen een e-mail gestuurd om hen om de hoogte te brengen van het nieuwe beleid.  Leerlingen en docenten groeten elkaar nu op een alternatieve manier, vertelt de directeur. "We geven elleboogjes, we zwaaien naar elkaar of leerlingen maken met hun handen een hartje." 

Eerder vandaag werd bekend dat de tweede corona-patiënt een vrouw uit Diemen is. Zij heeft een mild ziektebeeld, laat het RIVM weten, en zit thuis in isolatie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook