IJmond

NL
V

Slachtoffer steekpartij Heemskerk maakte opmerking over 'luidruchtig gedrag' daders

28 februari 2020, 12.29 uur · Aangepast 4 maart 2020, 20.56 uur · Door Redactie

HEEMSKERK - Aan de steekpartij van gisteravond in Heemskerk waarbij een 28-jarige man zwaargewond raakte, ging een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de daders vooraf.  

Inter Visual Studio

Het slachtoffer had bij het BP-tankstation aan de Baandert in Heemskerk net iets afgerekend, toen hij bij het verlaten van de winkel bij het pompstation twee luidruchtige jongens op een scooter zag en hoorde.

Hij zei iets over hun luidruchtige gedrag, waarop ze onmiddellijk de confrontatie met hem zochten. Nadat ze het slachtoffer enkele klappen hadden gegeven, gingen ze er op de scooter vandoor.  

200304_BNH_SteekIncident_v2 - NH Nieuws

Voor het slachtoffer was daarmee de kous nog niet af: hij reed met z'n auto achter de scooter aan, waarna het op het Heemskerkse deel van de Beneluxlaan tot een tweede confrontatie kwam. De verdachten staken de man met een scherp voorwerp, lieten het slachtoffer zwaargewond achter en sloegen met de scooter op de vlucht.  

Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer, waarna opgeroepen ambulancepersoneel hem naar het ziekenhuis heeft gebracht. Daar is hij direct aan zijn verwondingen behandeld. Hij is niet in levensgevaar, aldus een politiewoordvoerder. 

Getuigenoproep

Er is nog niemand aangehouden op verdenking van het geweld. Daarom doet de politie een beroep op getuigen. Wie iets heeft gezien van de confrontaties bij het tankstation aan de Baandert of op de Beneluxlaan wordt gevraagd die informatie te delen. Ook mensen met andere informatie wordt gevraagd zich te melden.  

Donderdagavond meldde NH Nieuws ten onrechte dat de steekpartij in Beverwijk plaatshad. Later bleek het om Heemskerk te gaan.  

Meer nieuws uit de IJmond?

➡️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond, speciaal voor IJmonders. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

➡️ Stuur een mail naar onze verslaggevers via ijmond@nhnieuws.nl

➡️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/IJmond