Ga naar Content

Eigenaar Hoornse sportwinkel is diefstal zat en zet beelden online

HOORN - Franchisenemer René Vrieling van sportwinkel The Athlete's Foot is het spuugzat. Deze week werd er voor de zoveelste keer een flinke lading kleding gestolen. In de hoop de daders te pakken en andere winkeliers te waarschuwen, zette hij de beelden op Facebook.   

Foto: The Athlete's Foot Hoorn

Op de beelden is te zien hoe een man en een vrouw een tas volgooien met dure sportkleding.  "Het is schering en inslag", vertelt René gefrustreerd. "Ze gaan het hele land door. Toen ik deze beelden online zette, kreeg ik een berichtje van een collega uit Tilburg. Daar hebben deze twee precies hetzelfde gedaan." 

Door dit soort mensen werken wij voor niks. Dat maakt het heel pijnlijk

René Vrieling, franchisenemer the athlete's foot

De schade van de diefstal loopt volgens René flink op: "Er gaat voor een godsvermogen mee. Wij werken keihard om de boel draaiende te houden. Door dit soort mensen werken wij voor niks. Dat maakt het allemaal heel pijnlijk."

De beelden zijn inmiddels al bijna vijfduizend keer gedeeld en dat doet René goed. "Het heeft weinig zin om aangifte te doen. De politie zit met een capaciteitsprobleem. We hopen dat we de daders zo alsnog te pakken kunnen krijgen. Daarnaast willen we mensen waarschuwen voor de mensen."

Lees ook