Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Gemeenteraad wil Noord/Zuidlijn doortrekken naar Haarlem

28 februari 2020, 09.34 uur · Aangepast 28 februari 2020, 17.05 uur · Door Dimitri Walbeek

HAARLEM - De Noord/Zuidlijn moet naar Haarlem komen. Nu er plannen zijn om de Amsterdamse metrolijn door te trekken naar Schiphol en/of Hoofddorp, wil een ruime meerderheid van de Haarlemse gemeenteraad dat wethouder Robbert Berkhout (GroenLinks) hiervoor gaat lobbyen.

GVB

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft volgens de opstellers van een motie hierover (Jouw Haarlem en D66) aangegeven eind dit jaar een besluit te nemen over het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en/of Hoofddorp. De gemeenteraad wil dat Berkhout dat moment aangrijpt om te pleiten voor het verlengen van de openbaarvervoerlijn naar Haarlem.

Nieuwe woningen

Daarbij wordt in eerste instantie gekeken naar Schalkwijk, in het zuiden van Haarlem. Dit stadsdeel ligt op een aantal kilometer van Hoofddorp, stellen de makers van de motie. En er worden daar de komende jaren veel nieuwe woningen gebouwd. 

Het is de vraag of er ruimte is in de stad voor een metro. Raadsleden gaven aan dat zij  bijvoorbeeld denken aan een lightrailverbinding.  

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem