Gooi

NL
V

Gooise nachttrein stopt straks wel in Hilversum, maar niet op Naarden-Bussum

27 februari 2020, 15.42 uur · Door Sjoerd Stoop

BUSSUM - De nieuwe nachttrein tussen Utrecht en Amsterdam, die vanaf volgend jaar stopt in Hilversum, gaat nog geen stops maken op stations Naarden-Bussum en Bussum Zuid. Het is niet mogelijk dat de gemeente Gooise Meren al meteen meedoet aan het plan. 

Adobe Stock

De nachttrein moet vanaf volgend jaar gaan rijden. Het plan komt uit de koker van Hilversum, dat graag een nachtelijke verbinding wil van en naar het dorp. Andere gemeenten zoals Gooise Meren en Weesp zouden met hun stations kunnen aanhaken.

De VVD van Gooise Meren zou graag zien dat de nachttrein ook op de Bussumse stations stopt. Daarmee zou de bereikbaarheid flink verbeteren. Daarnaast vindt de VVD het vreemd dat Gooise Meren wel de lasten zoals geluidsoverlast heeft, maar niet de lusten dat de trein stopt. 

Gesprekken lopen nog

Dat de trein niet vanaf het begin meteen gaan stoppen op stations Naarden-Bussum en Bussum Zuid wil niet zeggen dat dat helemaal niet gaat gebeuren. "Gesprekken over een nachttrein zijn nog gaande", reageren burgemeester en wethouders na vragen van de lokale VVD. 

Gooise Meren kan op termijn wel aanhaken. De trein zou dan op z'n vroegst vanaf 2022 op Naarden-Bussum en Bussum Zuid kunnen stoppen. Dat kost de gemeente wel ongeveer 110.000 euro als de trein inderdaad op de twee stations zou stoppen. Gooise Meren kijkt nu wat het zelf precies wil en ook wat de animo voor de komst van de nachttrein is. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!