Whatsapp

Sport

Waslijst aan blessures blijft handicap voor Telstar-trainer Jonker

27 februari 2020, 14.59 uur · Aangepast 28 februari 2020, 11.23 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Blessuregevallen blijven Telstar parten spelen. "Een aantal jongens zijn nog een vraagteken voor vrijdag. We hebben vandaag gewerkt met spelers die beschikbaar zijn. Dit hebben we gedaan om ons voor te bereiden op deze fraaie wedstrijd tegen Jong Ajax", aldus trainer Andries Jonker. 

NH Sport / Rob Wanst
NH Sport / Rob Wanst

Middenvelder Charlie Gilmour (rugklachten) en verdediger Redouan El Yaakoubi (last van enkel) trainden apart van de spelersgroep. Daartegenover stond de terugkeer van verdediger Benaissa Benamar. Hij kampte met een knieblessure. "Hij trainde vandaag voor het eerst deze week weer mee met de groep. Het is afwachten wat zijn reactie is", meldde Jonker.

Quote

"Ik heb grote sympathie voor Ajax, maar wel een groot verlangen om ze te verslaan"

tELSTAR-TRAINER aNDRIES jONKER

Voor Amsterdammer Jonker roept iedere wedstrijd tegen Ajax bepaalde gevoelens op. "Ik heb een grote sympathie voor de club. Daarbij heb ik wel een groot verlangen om ze te verslaan. Het is altijd leuk om tegen een team van Ajax te spelen."

Benamar trainde vandaag dus weer mee met de groep, maar hij heeft nog wel last van zijn knieblessure. "Het gaat wel wat beter", vertelt de verdediger. "Ik had al een tijdje last van klachten, maar mijn lichaam hield mij vorige week tegen. Dus ik heb toen besloten om niet mee te doen tegen MVV."

Ajax-verleden

Het duel tegen Jong Ajax is voor de Marokkaanse verdediger een speciale. "Ik heb in de jeugd bij de Amsterdammers gespeeld. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, dus dat zijn altijd mooie wedstrijden." Benamar speelde in de jeugd met huidig eerste elftal-spelers Donny van de Beek en Carel Eiting. De Witte Leeuw koesterst geen wrok tegen de Amsterdammers. "Iedereen heeft een ander pad. Als je elke dag beter wordt en je ontwikkelt weet je nooit waar je eindigt."

Jong Ajax - Telstar is vrijdag live te horen bij NH Sport. Commentator in Amsterdam is Rob Wanst. De radio-uitzending begint om 19.00 uur. De aftrap is om 20.00 uur.

Whatsapp