Sport

Trainer Wim Jonk voelt geen extra druk voor cruciaal duel tegen Go Ahead Eagles

27 februari 2020, 11.58 uur · Aangepast 28 februari 2020, 14.43 uur · Door Redactie

Whatsapp

VOLENDAM - Met een fitte groep van 22 veldspelers en 3 keepers werkte FC Volendam donderdagochtend de laatste training af voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Grote vraag is hoe het elftal van trainer Wim Jonk reageert op de 2-1 nederlaag van afgelopen maandag bij Jong FC Utrecht.

NH Nieuws

De verliespartij betekende het einde van een fraaie reeks van vijftien wedstrijden waarin de Volendammers niet verloren. Die serie begon half oktober, toevallig direct na de 3-0 nederlaag in Deventer bij de tegenstander van vrijdagavond.

Andere fase

Volgens Jonk zaten de Volendammers destijds in een andere fase. "Dat is zo lang geleden. We hebben daar verdiend verloren. In vergelijking met toen zijn we wel verder. We moeten ons niet gek laten maken door de afgelopen periode", geeft de trainer aan in gesprek met NH Sport. Op de ranglijst is Go Ahead nu tot op vier punten genaderd. Niet verliezen is voor FC Volendam dus cruciaal, al zegt Jonk geen extra druk te voelen.

Basisformatie

De verwachting is dat de trainer de basisformatie niet wijzigt. Dat betekent dat Derry John Murkin links voorin begint, Martijn Kaars in de spits speelt en Boy Deul op de bank zit. Al wisselde Jonk halverwege de elf tegen elf partijspel zijn vleugelspelers Murkin en Nick Doodeman voor Ibrahim El Kadiri en Darius Johnson.

Marco Tol

Jonk zal net als tegen Jong FC Utrecht spelers op de tribune moeten zetten. Maandag vielen Marco Tol en Gerry Vlak buiten de boot. Vooral voor Tol was dat een teleurstelling. Hij was de eerste maanden van het seizoen basisspeler. Het zijn luxe-problemen erkent Jonk. "Elke speler vindt van zichzelf dat hij moet spelen. Marco vond dat niet leuk. Maar je moet dan wel met zo'n jongen gaan praten en uitleggen waarom."

Je kunt FC Volendam - Go Ahead Eagles vrijdagavond live op de radio volgen bij NH Sport. De uitzending begint om 19.00 uur; de aftrap is om 20.00 uur. Edward Dekker verzorgt het wedstrijdverslag.

Whatsapp