Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe Kerkplein in Hoorn

26 februari 2020, 17.02 uur · Door Redactie

HOORN - Het was vandaag zo ver: Wethouder Samir Bashara en onderneemster Annet Kwantes legden samen de eerste steen van wat het nieuwe Kerkplein moet worden. Het nieuwe ontwerp van het plein wordt straks toegankelijker voor voetgangers en biedt plaats aan een stuk minder auto's. 

Een plein met Portugese keien, nieuwe plantenbakken en bankjes om op te relaxen. De grootste verandering is de vlakke bestrating zonder verhoogde stoep. Voetgangers krijgen voorrang en ander verkeer is 'te gast'.  Onderneemster Annet Kwantes kijkt uit naar het eindresultaat. "Het nieuwe ontwerp zorgt voor een heel mooi plein waar in de toekomst hopelijk heel veel gaat gebeuren", zegt ze. 

Eerder veel om te doen

Toch was er veel te doen om de herinrichting. Winkeliers maakten zich zorgen dat de bevoorrading minder soepel zou verlopen omdat er parkeerplaatsen worden weggehaald. "Zonder wrijving geen glans", aldus wethouder Samir Bashara. 

"Maar het plein gaat eruit zien alsof het altijd al zo geweest is. Dat is belangrijk want authenticiteit is in dit deel van de stad heel belangrijk om na te streven. Het zag er eerst onnatuurlijk uit. Wat het straks wordt, is hoe het moet", vertelt Bashara. Naar verwachting is het plein begin juni klaar. 

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!