Start van hoofdcontent

NOORD-SCHARWOUDE

nl

Vrachtwagenchauffeurs niet bang voor coronavirus: "Chauffeurs zijn nuchtere mensen"

26 februari 2020, 16.44 uur · Door Redactie

NOORD-SCHARWOUDE - Bij De Waard Transport in Noord-Scharwoude vertrekken er wekelijks tussen de zestig en tachtig wagens naar Italië. Daar zijn inmiddels ruim 300 mensen besmet met het coronavirus. Toch maken chauffeurs zich niet al te druk. "Chauffeurs zijn over het algemeen nuchtere mensen. Maar we nemen wel voorzorgsmaatregelen."

Chauffeur Hans Otjes krijgt van directeur Cees de Waard een tasje mee voor in zijn vrachtwagen. In het tasje desinfecterende handzeep een mondkapje en een briefje met aanwijzingen om besmetting te voorkomen. "Daarin staat onder andere dat je je handen vaak moet wassen en op moet passen met mensen die verkouden zijn maar ook dat je een mondkapje moet dragen als dat nodig is", aldus De Waard. 

NH/Tom Jurriaans

Angstig

Chauffeur Otjes is blij dat er voorzorgsmaatregelen worden genomen. Onder collega's wordt er veel gesproken over het virus. "Het is nodig om in deze tijd voorzorgsmaatregelen te nemen. Klanten vinden dat ook belangrijk en we moeten er ook voor zorgen dat we het virus niet mee terug nemen. Maar we gaan niet angstig de weg op. Iedereen is er redelijk rustig onder."

En zo staat De Waard er ook in. Hij heeft nog geen bezorgde berichten van zijn werknemers gekregen en maakt zich nog geen zorgen dat er een vervoersverbod komt. "We volgen het nieuws op de voet en nemen gepaste maatregelen. Het virus komt wel steeds dichterbij maar de directe dreiging is nog niet voelbaar. In onze ogen blijft het veilig en verantwoord."