Ga naar Content

Huizer buurt helemaal klaar met overlast, gemeente stuurt er handhaver op af

HUIZEN - Vernielingen, glasscherven op straat, rondslingerende lachgaspatronen: de Huizer wijk Oostermeent is helemaal klaar met de overlast die de buurt al tijden teistert.

Foto ter illustratie - Foto: Adobe Stock

De Huizer buurt heeft al jaren veel te maken met overlast. De laatste tijd nemen de klachten weer toe. "Er vinden weer de nodige vernielingen plaats voornamelijk in de weekenden gepleegd door groepjes jongens. De kapotte drankflessen en lachgaspatronen liggen soms tot in de tuinen. Het groen in en rond de Oostermeent ligt vol zwerfvuil en gedumpt afval, zo jammer", reageren bewoners.

"De kapotte drankflessen en lachgaspatronen liggen soms tot in de tuinen"

Boze Oostermeent-bewoners

De bewoners hebben het gevoel dat hun buurt aan het verpauperen is en willen dat het probleem de aandacht krijgt van de politie en de gemeente. Andere bewoners die klachten over overlast hebben, wordt opgeroepen deze te melden. De bewoners willen de klachten bundelen en aan de gemeente aanbieden.

Extra boa's

De gemeente Huizen laat aan NH Nieuws weten dat het overlastprobleem de aandacht heeft. Er wordt een aparte boa ingezet om met de problemen aan de slag te gaan.  "Het boa-team in Huizen is onlangs uitgebreid. Dat maakt het mogelijk om te starten met wijkboa's. Dat houdt in dat boa's vaste wijken onder hun hoede krijgen en zo beter contact in de wijken kunnen opbouwen. Voor de Oostermeent is er ook zo'n wijkboa."

Toch roept de gemeente Huizen Oostermeent-bewoners die overlast ervaren op dat vooral te blijven melden. "Boa's en politie kunnen niet altijd en overal aanwezig zijn. Ook kunnen ze niet handhaven zonder sluitend bewijs."

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook