Ga naar Content

De Peiling: Formule 1-teams mogen door natuurgebied over het strand om files te omzeilen

Ondanks allerlei protesten is de gemeente Zandvoort akkoord gegaan met het vervoer van Formule 1-teams over het strand van Noordwijk naar Zandvoort. De raceteams willen files omzeilen, maar rijden door een natuurgebied waar zelfs wandelaars niet welkom zijn. Wat vind jij daarvan?

Foto: Adobe

Red Bull
De omstreden strandroute zal gebruikt worden door drie Formule 1-teams, waaronder Red Bull Racing, en gaat 3 kilometer door natuurreservaat Noordvoort, waar onder meer zeehonden en vogels te vinden zijn.

Stap te ver
Voor PvdA raadslid Maaike Koper is vervoer door het natuurgebied een stap te ver. 'Negen maanden geleden is een deel van het strand bestempeld als stiltegebied en natuurgebied. Wandelaars zijn er ook niet welkom. Je moet dit gewoon niet willen."

Maaike Koper Fractievoorzitter PvdA Zandvoort - NH Nieuws

Protest
Een online petitie tegen de route over het strand is ruim 30.000 keer ondertekend. Verschillende milieuorganisaties, waaronder Stichting Duinbehoud, gaan bezwaar aantekenen. Actiegroep Rust aan de Kust zoekt uit of er gerechtelijke stappen mogelijk zijn. Volgens Karel van Broekhoeven van de organisatie is het stiltegebied op het strand een plek waar gemeenten niet over gaan. Er zou op provinciaal niveau toestemming verleend moet worden voor de ritjes over het strand.

Reacties uit Noord-Holland
Op onze Facebookpagina melden zich voor- en tegenstander:

Foto:

Wat vind jij?
Wat is jouw mening over die raceteams die de file willen ontlopen en van Zandvoort en Noordwijk over het strand mogen rijden? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].