Ga naar Content
Haarlemmermeer

Amstelveense zorgorganisatie heeft draaiboek klaar bij uitbraak coronavirus

26 februari 2020, 09.11 uur · Aangepast 26 februari 2020, 13.11 uur
Door: Edgard Capriles · Foto: Adobe Stock

AMSTELVEEN - Zorgorganisatie Brentano heeft de draaiboeken klaarliggen als er een uitbraak komt van de gevreesde coronavirus. Dat vertelt bestuurder Lies Zuidema desgevraagd aan NH Nieuws.

Lies Zuidema zegt dat -zoals het er nu naar uitziet- het protocol wordt gevolgd dat ook wordt ingezet als het zeer besmettelijke Norovirus wordt ontdekt in een van de zes locaties van de zorgorganisatie.

Quarantaine

Dat betekent in de praktijk dat bijvoorbeeld een zorgafdeling in quarantaine gaat na ontdekking van het Norovirus en dat alleen medewerkers in speciale kleding daartoe nog toegang hebben. Verder wordt er een uitgebreid 'kringonderzoek' gehouden naar wie allemaal contacten heeft gehad met mensen die de infectie hebben opgelopen.

Een dergelijk scenario zou ook kunnen gelden in het geval dat het om het coronavirus gaat, verklaart bestuurder Zuidema. Mocht dat ooit het geval zijn dan neemt de GGD voor een deel de leiding over.

Niet ongerust

De zorgorganisatie laat verder weten dat senioren zich nu geen zorgen maken over de dreigende uitbraak van het coronavirus. Volgens Zuidema zijn er bij de medewerkers op de vloer of bij de leiding geen vragen binnengekomen. Ook het personeel zelf maakt zich geen zorgen omdat de protocollen duidelijk zijn en iedereen wat ie moet doen,  aldus Zuidema.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!