Haarlem

NL
V

Zandvoort 35 dagen lang in teken van Formule 1

25 februari 2020, 22.49 uur · Aangepast 26 februari 2020, 09.28 uur
Door Redactie · Foto: ANP/Remko de Waal

ZANDVOORT - 35 dagen voordat de Formule 1 in Zandvoort gereden wordt, gaan de eerste evenementen die met de race te maken hebben al van start. Het getal 35 is gekozen omdat het precies 35 jaar geleden is dat de befaamde race in Zandvoort gereden werd. 

Maandagavond presenteerde Zandvoort Marketing samen met de gemeente de plannen voor alle evenementen in aanloop naar en tijdens de Dutch Grand Prix, onder de naam  'Zandvoort Beyond, beach for racing'. Deze naam staat onder meer voor de historie en trots van het dorp op de terugkeer van de Formule 1. Ook wil Zandvoort hiermee uitdragen dat het dorp heel veel te bieden heeft. 

Er wordt van alles georganiseerd in de 35 dagen voorafgaand aan en tijdens de race, zoals live muziek in het dorp, een 'fan-mile' met kraampjes op de boulevard die de bezoekers van de race naar het dorp moet trekken, een skelterrace en een expositie in het museum. Uiteraard is er ook veel aandacht voor de uitstraling van het dorp en zullen er overal versieringen te zien zijn in het teken van de Formule 1. 

De organisatie van de vele evenementen is veel werk en daarom is ook nog niet alles tot in detail uitgewerkt. Maar de meeste ondernemers hebben er vertrouwen in en zijn enthousiast over wat er te gebeuren staat. 

Ondernemers Zandvoort reageren op plannen voor side-events F1 - NH Nieuws

Zandvoort Marketing roept de ondernemers ook op om hun kans te pakken en iets te organiseren in het kader van de race. "Als je als horeca-ondernemer een speciaal race-menu wil serveren begin mei, doe het vooral en laat het ons weten", vertelt Lana Lemmens, directeur van Zandvoort Marketing. 

"Het moet wel binnen de exploitatievergunning passen, want we hebben geen tijd meer om nieuwe vergunningen aan te vragen. Maar ik hoop dat ondernemers creatief zijn en leuke dingen bedenken om die bezoekers van de race ook dat beetje extra te geven in het dorp waarmee de hele beleving van de Formule 1 langer wordt."

Mee profiteren?

Of de Zandvoortse ondernemers mee gaan profiteren van de komst van de Formule 1 is nog maar de vraag. "Wij zeggen al vanaf het begin tegen de ondernemers dat ze zich niet rijk moeten rekenen", vertelt Lana.

"Het is gewoon afwachten hoe dit eerste jaar zal uitpakken." Maar ondanks dat zijn de meeste ondernemers heel enthousiast en hebben er super veel zin in. 

Het hele programma van side-events in Zandvoort, kun je hier terugvinden.