Ga naar Content

Wim & Wim drijvende krachten achter jubilerend Haarlems schoolvolleybaltoernooi

HAARLEM - Voor de vijftigste keer slaan zo'n duizend leerlingen deze dagen een balletje over het net. Het schoolvolleybaltoernooi viert zijn jubileum met in de hoofdrol Wim te Riele (75)  en Wim Habraken (80). "We zijn de Wimmen van het volleybal, berucht maar vooral beroemd."

Foto:

Sinds vorig jaar zijn ze zelf eindelijk gestopt met wedstrijden spelen. "Leeftijd, he!", verduidelijkt Wim Habraken. Maar als de teams moeten wisselen tijdens de eerste dag van het toernooi, kunnen ze het toch niet laten af en toe een balletje over te tikken. 

Vandaag spelen leerlingen van het voortgezet onderwijs hun wedstrijdjes om het kampioenschap van het 50ste schoolvolleybaltoernooi. Morgen zijn de basisschoolleerlingen aan de beurt. En op donderdag mogen de gymjuffen en meesters van de Haarlemse scholen het tegen elkaar opnemen. 

 

 

"Regelmatig zien we wel talentjes en dan vragen we ze of ze bij onze vereniging willen."

Wim Habraken

Beide Wimmen zijn in een speciaal rood shirt van het jubileum gestoken en houden alles op de velden in de Beijneshal goed in de gaten. Ook om te scouten, vertelt Wim Habraken: "Regelmatig zien we wel talentjes en dan vragen we ze of ze bij onze vereniging willen."

Dus is het toernoooi niet alleen leuk voor de jeugd, maar ook goed voor de organiserende volleybalclub Spaarnestad. "We zijn nu de één na grootste club van Nederland en daar zijn we best wel trots op, want het barst van de jeugd", aldus Wim te Riele. 

En hoewel ze dus zelf nog maar amper volleyballen, is er "geen volleybal zonder Wim en Wim", aldus Habraken. En dat vindt Te Riele dan wel een titel voor een goeie carnavalskraker.