Ga naar Content

Jayden (10) is eerste kinderburgemeester van Heiloo: "Erg leuk, maar ook spannend"

HEILOO - Jayden de Vries is geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Heiloo. De 10-jarige Jayden kreeg bij het begin van de raadsvergadering de ambtsketen omgehangen door burgemeester Hans Romeyn.

Foto: STiP Fotografie

Jayden de Vries, eerder nog leerling van basisschool De Zuidwester in Heiloo, zit op De Spinaker in Alkmaar. Nadat hij zijn ambtsketen omgehangen kreeg en in de bloemen werd gezet, maakte hij een rondje langs alle raadsleden om de felicitaties in ontvangst te nemen.

"Ik vond het heel erg leuk vanavond. Maar ook een beetje spannend", vertelde Jayden na afloop aan mediapartner Uitkijkpost. De kinderburgemeester vormt een ‘brug’ tussen kinderen, het college en de raad.

Belang van kinderen

Burgemeester Hans Romeyn: “Door de samenwerking met Jayden kunnen we het belang van kinderen meenemen in besluitvorming en kunnen frisse ideeën in het college of de gemeenteraad worden besproken." 

"Daarnaast kan Jayden als de kinderambassadeur ook zaken zelf onder de aandacht brengen, zoals ‘veilig door het verkeer’. Verder gaat Jayden het college begeleiden bij bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht, het Timmerdorp, sportevenementen en 4 en 5 mei.”

Jayden is kinderburgemeester voor een proefperiode van een jaar. Heeft u vragen voor kinderburgemeester De Vries, dan kunt u hem mailen op [email protected].