Sport

Volendamse goaltjesdief op z'n plek in Friesland

25 februari 2020, 16.53 uur · Door Redactie

Whatsapp

LEEUWARDEN - Met 22 treffers is Robert Mühren de held van Cambuur. De Volendamse aanvaller is de topscorer van de eerste divisie. Hij voelt zich helemaal thuis in Friesland. "Vanaf dag één voelde ik me thuis, net wat gemoedelijker dan dat ik gewend was."

"Het taaltje is bijna hetzelde, dus dan klikt het wel", vertelt Mühren over de combinatie van Volendammers en Friezen. De nuchtere aanvaller rijdt dagelijks heen en weer over de Afsluitdijk van huis naar trainingen en wedstrijden.

Bekijk hieronder de reportage van Robert Mühren bij SC Cambuur. Tekst loopt verder onder de video.

NH Nieuws

Een paar jaar geleden voetbalde Mühren nog voor AZ. In Alkmaar stond hij bekend als 'supersub'. Vervolgens maakte hij de stap naar het Belgische Zulte Waregem. Daarna volgden Sparta en NAC. Vooral de tijd vorig seizoen in Breda was teleurstellend. Mede door een blessure kwam hij maar tot veertien optredens.  "Als ik een keer speelde, dan kwam het er niet uit. Dat was wel frusterend. Dat wilde ik graag rechtzetten dit jaar."

Quote

"Het taaltje is bijna hetzelde, dus dan klikt het wel"

Robert mühren

Op dit moment wordt Mühren verhuurd door Zulte Waregem aan SC Cambuur. Hij weet dus nog niet waar hij volgend seizoen speelt. Dat hoeft als het aan de Volendammer ligt niet per se in de eredivisie te zijn. Hij heeft niet het gevoel dat hij iets te bewijzen heeft. "Als we promoveren naar de eredivisie met Cambuur, dan doe ik net zo hard mijn best als ik dit jaar. Ik heb geen drang om dat te laten zien aan iedereen. Ik doe het puur om dat ik zelf wil genieten."

Vrijdag speelt Mühren met SC Cambuur thuis tegen Jong PSV. Nummer twee De Graafschap ontvangt Jong AZ. De nummers één en twee van de eerste divisie promoveren rechtstreeks naar de  eredivisie.

Whatsapp