Ga naar Content

Jan Smit vrijdag co-commentator NH Sport

VOLENDAM - Hij doet het deze maanden richting het Eurovisie Songfestival rustig aan. Toch kun je hem vrijdagavond in de radio-uitzending van NH Sport horen: Jan Smit is de co-commentator bij FC Volendam - Go Ahead Eagles.

Foto: ANP

Om gezondheidsredenen besloot de zanger/presentator eind vorig jaar zijn agenda 'leeg' te maken. Voor de radio-uitzending van NH Sport maakt de Volendammer nu een uitzondering. Zeker als hij als co-commentator kan aanschuiven bij een thuiswedstrijd van zijn grote liefde  FC Volendam. 

Sinds eind 2013 zit Smit in het bestuur van de eerstedivisionist en afgelopen zomer was hij  nauw betrokken bij de oprichting van het spelersfonds, waardoor Team Jonk ook financieel slagkracht kreeg om de FC omhoog te helpen. 

Tekst gaat verder onder de video

Jan Smit gelooft in het nieuwe spelersfonds - NH Sport/Edward Dekker

Met succes. Het Nieuwe Oranje heeft zich dit seizoen naar de top van de eerste divisie gevoetbald. Het leverde de tweede periodetitel op. 

Tekst gaat verder onder de video

Feest bij periodekampioen FC Volendam - NH Nieuws

Er wordt in het vissersdorp  weer over 'de voetbal' gesproken. En al gaat het langzaam: er komen ook meer toeschouwers naar het stadion. 

Tekst gaat verder onder de video

Hoe krijgt FC Volendam de tribunes weer vol? - NH Nieuws

De laatste drie competitiewedstrijden wist FC Volendam niet te winnen. Wellicht dat dat met Smit achter de microfoon vrijdag wel lukt. 

Luister vrijdag vanaf 19.00 uur live naar FC Volendam - Go Ahead Eagles met als commentatoren Edward Dekker en Jan Smit.