West-Friesland

NL
V

In beeld: werkzaamheden en inspectie aan de Enkhuizer Sassluis

25 februari 2020, 14.54 uur
Door WEEFF · Foto: Peter Goedhart

ENKHUIZEN - De werkzaamheden rondom de Sassluis bij de Drommedaris in Enkhuizen zijn in volle gang. De sluis wordt op dit moment drooggelegd, zodat Hoogheemraadschap een inspectie kan uitvoeren als voorbode voor het vervangen van de sluizen.

De bouwtechnische staat van de monumentale Sassluis wordt geïnspecteerd. Eerst wordt de sluis volledig droog gezet. Er worden daarvoor droogzetschotten geplaatst, waarna het water wordt weggepompt. In 2022 worden de deuren vervangen en worden er twee extra deuren toegevoegd. 

De huidige werkzaamheden duren nog tot 2 maart. Tot deze datum geldt er een parkeerverbod. Om de hinder te beperken wordt deze inspectie tegelijk gedaan met groot onderhoud aan andere bruggen in de haven.

Aanstaande zaterdag 29 februari wordt er een open dag georganiseerd waarop je tussen 11.00 - 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen dan ieder halfuur een rondleiding krijgen, waarin vertelt wordt over de geschiedenis van de sluis, de huidige inspectie en de versterking die voor 2022 gepland staat. Vrije inloop vanaf Herberg de Compagnie.