Ga naar Content

Topper tussen Ajax en AZ onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük

ZEIST - Serdar Gözübüyük heeft komende zondag de leiding in de topper tussen Ajax en AZ. Charl Schaap en Jan de Vries zijn de assistenten tijdens de ontmoeting tussen de nummers één en twee van de eredivisie.

Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

De vierde official bij het duel is Christaan Bax. Clay Ruperti is de video-scheidsrechter in Zeist met Richard Polman als assisten. Gözübüyük was eerder dit seizoen onder meer de scheidsrechter in de klassieker Ajax - Feyenoord (4-0). 

Op 29 april 2018 floot hij  Ajax - AZ. De Amsterdammers wonnen toen met 3-0 dankzij doelpunten van Donny van de Beek, Justin Kluivert en David Neres.  

Je kunt de topper Ajax - AZ zondag rechtstreeks op de radio volgen bij NH Sport. De uitzending begint om 18.00 uur. De aftrap in de Johan Cruijff ArenA is om 20.00 uur. Erik-Jan Brinkman en Edward Dekker doen het wedstrijdverslag. 

Eerste divisie

Vrijdag is om 20.00 uur de Noord-Hollandse ontmoeting tussen Jong Ajax en Telstar. Dit duel staat onder leiding van Robin Hensgens. Bij de wedstrijd De Gaafschap - Jong AZ, die op hetzelfde moment begint, is Clay Ruperti de arbiter. Tegelijkertijd begint ook de belangrijke wedstrijd tussen FC Volendam en Go Ahead Eagles. Deze wordt gefloten door Ingmar Oostrom. 

FC Volendam - Go Ahead Eagles en Jong Ajax - Telstar zijn vrijdagavond live bij NH Sport te volgen. De radio-uitzending begint om 19.00 uur. 

KNVB-beker

Ook voor het bekerduel tussen Ajax en FC Utrecht is de scheidsrechter bekendgemaakt. De halve finale wordt geleid door Björn Kuipers. Zijn assistent-scheidsrechters zijn Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De VAR in Zeist bij dit duel is Dennis Higler, hij wordt geassisteerd door Richard Brondijk. De bekerwedstrijd begint op 4 maart om 20.45 uur.