Persoonlijke fouten doen Jong AZ de das om tegen FC Eindhoven

WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond met 2-4 verloren van FC Eindhoven. In een wedstrijd die werd getypeerd door persoonlijke fouten, was het in de rust op Sportpark Kalverhoek al duidelijk dat er voor Jong AZ niet veel eer meer te behalen viel.

Op dat moment keek de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk namelijk al tegen een 1-4 achterstand aan. Extra zuur voor de Alkmaarders was het dat alle tegentreffers ontstonden uit persoonlijke fouten.

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen de eerste Eindhovense treffer al in het net lag. AZ-doelman Rody de Boer trapte de bal in de voeten van een tegenstander, waarna spits Rigino Cicilia simpel binnen kon werken: 0-1. Niet veel later profiteerde Samy Bourard van balverlies van Joey Jacobs door de bal vanaf 25 meter in de linkerhoek te pegelen. Tot overmaat van ramp benutte Cicilia ook nog een door De Boer veroorzaakte strafschop en daarmee tekende hij voor de 0-3.

Bekijk hieronder de reactie van Jong AZ-coach Koen Stam. Tekst loopt verder onder de video.

Koen Stam na persoonlijjke foutenfestijn tegen FC Eindhoven - NH Nieuws

Foutenfestival

Alhoewel Jong AZ voetballend de betere ploeg was, profiteerde FC Eindhoven volop van het de wind én het Alkmaarse foutenfestival. Ferdy Druijf leek er met een strafschop voor te zorgen dat de ploeg van Stam en Vonk weer enigszins terugkwam in de wedstrijd (1-3), maar in de daaropvolgende aanval werd het alweer 1-4. Justin Ogenia probeerde het van afstand en de middenvelder zag het leer door de benen van De Boer tergend langzaam over de doellijn rollen.

In de tweede helft hadden de AZ-talenten de wind in de rug, maar dat gegeven leidde niet tot veel kansen. Het spel was rommelig en het leek erop dat beide ploegen wel wisten dat de wedstrijd in het slot zat. Toch wist Jong AZ nog eenmaal te scoren. Na een combinatie met Richard Sedlacek wist Thijs Oosting voor de 2-4 te tekenen. Meer zat er echter niet in het vaandel voor de Alkmaarders, waardoor zij hun eerste thuisnederlaag sinds 21 oktober van het vorige jaar moesten incasseren en met 26 punten op de vijftiende plaats blijven staan.

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Sugawara (Bakker/63), Jacobs (Sedlacek/75), Savastano; Koopmeiners, Taabouni, Goudmijn; Aboukhlal, Druijf (Correia/63), Oosting

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Ogenia, Amevor, Vermeulen, Makasi; Lopes (Oubaha/70), Essikal, Bourard; De Meij (Boonstoppel/70), Cicilia, De Rooij