Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Onderzoek naar glasvezelkabel van Zandvoort naar Engeland

24 februari 2020, 10.55 uur · Aangepast 26 maart 2020, 12.20 uur · Door Redactie

ZANDVOORT - Er komt volgens de gemeente Zandvoort een nieuwe glasvezelkabel tussen Zandvoort en de Engelse plaats Lowestoft.

Adobe Stock

Sinds vorige week is een team bezig met voorbereidende onderzoek op het Zandvoortse strand en voor de kust. Dit gebeurt door Fugro in opdracht van Pelagian Limited uit Engeland.

De kabel komt in de zeebodem te liggen. Eerst wordt vanaf deze week gekeken of er hindernissen zijn, waar men bij het ingraven van de kabel tegenaan kan lopen. Het onderzoek vindt plaats op het strand, in de vooroever en verderop op zee. Het duurt ongeveer 44 dagen. Het onderzoek is klaar voor de side-events van de Formule 1 beginnen, meldt de gemeente.

Het onderzoek op het strand vindt plaats op een strook van ongeveer 250 meter ter hoogte van strandpaviljoens PlaZand, Thalassa en Ahoi. Verder in zee zet Fugro het onderzoek met een groter schip voort tot aan Engeland. In zee wordt verder ook duikonderzoek gedaan.

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem