Noord-Hollands succes op NK Atletiek: zeven keer goud op dag twee

APELDOORN - Verschillende Noord-Hollandse atleten hebben succes geboekt op de NK Indoor Atletiek. Lieke Klaver, Djoao Lobles, Nadine Visser en Liam van der Schaaf pakten allen een gouden medaille.

Eerder op de dag werden ook Onyema Adigida, Lisanne de Witte en Britt Ummels al de beste Nederlander op hun onderdeel. De Hoogkarspelse Klaver kroonde zich tot Nederlands kampioene op de 400 meter vrouwen. Zij finishte binnen 52,45 seconden. Tweede werd Femke Bol (52,78) en Eveline Saalberg behaalde brons (53,65).

Lobles

Djoao Lobles uit Den Helder werd Nederlands kampioen op de 800 meter mannen met een tijd van 1:50,23. De zilveren plak was voor Maarten Plaum (1:50,33), terwijl Ludo van Nieuwenhuizen met een tijd van 1:51,52 op de derde plaats eindigde.

De Hoornse Nadine Visser (foto) pakte voor het zesde opeenvolgende rij de nationale titel 60 meter horden. Haar eindtijd was 8,06 seconden. Zoë Sedney werd tweede (8.18). De Amsterdamse Anouk Vetter behaalde brons (8.46).

Noord-Hollands podium

In de mannenfinale voor de 60 meter horden bestond het podium uit Noord-Hollandse atleten. De Amsterdamse Liam van der Schaaf (7,85 sec)  versloeg zijn clubgenoot Koen Smet nipt (7.89 sec). Paul Groen, atleet van GAC Hilversum, pakte brons (8.18 sec).

In de mannenfinale 400 meter werd Tony van Diepen eerste (46,44 seconden). Terrence Agard kwam als tweede over de finish (46,84). De Noord-Hollandse Jochem Dobber pakte brons (46,85). In de mannenfinale kogelstoten wist Sven Poelmann van AAC het brons te veroveren door 17,09 meter ver te stoten. Alleen Mattijs Mols (18,80 meter) en Patrick Cronie (18,71 meter) stootten verder.