Sport

Koopmeiners van schlemiel naar held bij AZ-zege op PEC Zwolle

23 februari 2020, 16.22 uur · Aangepast 23 februari 2020, 17.20 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - AZ heeft zondagmiddag met gewonnen van PEC Zwolle. In een door strafschoppen gekleurd duel was de ploeg van Arne Slot met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle. Teun Koopmeiners miste zijn eerste penalty, maar benutte er vervolgens twee en werd alsnog de gevierde man. 

Pro Shots / Erik Pasman
Pro Shots / Erik Pasman

Calvin Stengs kreeg al na een kwartier voetbal een uitgelezen kans om de Alkmaarders op een vroege voorsprong te zetten. De vleugelaanvaller kwam naar binnen, kreeg ruimte om te schieten, maar schoot recht op Zwolle-doelman Michael Zetterer af. Kort daarna was Stengs opnieuw betrokken bij een grote mogelijkheid. Myron Boadu kreeg de bal echter niet goed tegen zijn voet na een mooie combinatie tussen de rechtsbuiten en Svensson. 

Vijf minuten voor rust leek AZ dan alsnog op een 1-0 voorsprong te komen. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde de bal op de stip na een vermeende overtreding van Bram van Polen. Aanvoerder Teun Koopmeiners schoot het leer goed in, maar Zetterer koos de goede hoek en bracht redding. Namens PEC Zwolle stichtte Mike van Duinen het grootste gevaar, maar de spits zag zijn doelpoging langs de verkeerde kant van de paal scheren. 

Bekijk hieronder de reactie van AZ-trainer Arne Slot na afloop van de wedstrijd. Tekst loopt door onder video. 

NH Nieuws

Strafschoppen

Kort na de pauze kreeg Koopmeiners de kans op revanche op zijn gemiste penalty. Owen Wijndal werd naar de grond gewerkt, waarna Kamphuis opnieuw naar de stip wees. Ditmaal koos Zetterer de verkeerde hoek en bracht de AZ-captain zijn ploeg alsnog op een 1-0 voorsprong. Toen Zwolle-verdediger Kenneth Paal even later een overtreding in de zestien meter begin gop Stengs, kon Kamphuis niets anders dan de bal opnieuw op elf meter leggen. Het buitenkansje werd afgerond door Koopmeiners, die daarmee zijn doelpuntentotaal in de eredivisie op negen zette: 2-0. 

De wedstrijd was met de tweede AZ-treffer in het slot gegooid, maar dat betekende niet dat de ploeg van Slot stopte met aanvallen. Onder meer invaller Dani de Wit (redding Zetterer), Stengs (over) en Boadu (redding Zetterer) verzuimden echter om de score nog wat op te schroeven. Desondanks kwam AZ niet meer in de problemen en zodoende konden de Alkmaarders de zestiende competitiezege van het seizoen noteren. 

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Koopmeiners, Leeuwin, Wijndal; Midtsjø (Aboukhlal/81), Clasie, Evjen (De Wit/64); Stengs, Boadu, Idrissi 

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer; Hamer, Van Polen, Kersten, Lam, Paal; Strieder (Huiberts/46), Clement, Nakayama; Thy (Johnsen/69), Van Duinen (Ghoochannejhad/80)

Whatsapp