Ga naar Content

Harde windstoten zorgen voor overlast in provincie

NOORD-HOLLAND - Harde windstoten zorgen voor flink wat problemen met opvallende bomen in de provincie. Zo is een gedeelte van de N206 in Vogelenzang afgesloten, omdat de brandweer bezig om een boom van de weg te halen. 

Ook in ander delen van de provincie druppelen er langzaam meldingen binnen van bomen die niet opgewassen zijn tegen de sterke wind. In Purmerend knakte een boom die vervolgens terecht kwam op een auto. Er raakte niemand gewond. 

In Naarden zorgde een fikse windvlaag voor het knappen van de stam van een grote boom die vervolgens op het dak van het huis viel. De schade valt mee. 

 

Overlast in Amsterdam

Harde wind en regen zorgen voor overlast in Amsterdam. Er zijn zondagmorgen al flink wat meldingen van stormschade bij de brandweer binnengekomen. Bij onder andere bouwwerkzaamheden op de Zuidas is door de wind een hek los gaan zitten. Ook de regen zorgt voor problemen.

Daarnaast is onder meer de dienstregeling van de intercity direct naar Rotterdam aangepast. Het KNMI verwacht dat de wind tot ongeveer 15.00 uur aanhoudt. Tot die tijd geldt er ook code geel.

Op Schiphol moesten meerdere vliegtuigen door de harde windvlagen uitwijken naar luchthavens in Duitsland en in België. Veel vluchten zijn urenlang vertraagd.

Een boom dreigde op de trambaan te vallen op de Beneluxbaan. Daardoor ligt het tramverkeer plat.

Inter Visual Studio - Foto: Inter Visual Studio

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!