Ga naar Content

Tafeltennisster Yana Timina: "Bond moet meer doen aan imago van de sport"

AMSTERDAM - De Nederlandse tafeltennisbond moet meer doen aan het imago van de sport in ons land. Dat constateerde verslaggever Dennis Nieuwenhuis bij zijn bezoek aan tafeltennisvereniging Tempo-Team in Amsterdam.

Foto: NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

In Nederland is er bijna geen aandacht voor de nationale competitie en de sport in het algemeen. Eén van de boegbeelden in de Nederlandse tafeltenniswereld is Yana Timina. De voormalig Russin weet dat er in Rusland veel serieuzer met de sport wordt omgegaan. "Je begint als 6-jarige en dan wordt er zo'n vijf uur per dag getraind. Dat is daar normaal en de concurrentie tussen de kinderen is groot. In Nederland is er geen concurrentie en daardoor is het niveau lager. Daarnaast gaat de bond niet goed om met de promotie van de sport", legt Timina uit.

Foto: NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

"Tafeltennis wordt gezien als campingsport"

Tafeltennisster Yana Timina

Tafeltennis niet serieus genomen

Buiten het feit dat de bond misschien het imago van tafeltennis in ons land kan proberen te verbeteren is er nog wel een reden te bedenken waarom het bijna geen aandacht krijgt bij het publiek. "Ik vind het één van de meest onderschatte sporten. Het is een super moeilijke sport. Bijna iedereen wil het doen, maar het wordt gezien als campingsport", vertelt Timina aan Dennis.

Dennis een keer bij jou langs?

Wil je ook een keer dat Dennis Nieuwenhuis bij jouw evenement langskomt of wil je hem laten kennismaken met een nog vrij onbekende sport? Stuur dan een mail naar [email protected]

Foto: NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

De reportages van Dennis zijn iedere zondag te horen op de radio bij NH Sport tussen 18.00 en 19.00 uur.