Ga naar Content

Blauw-Wit zet laagvlieger Tempo makkelijk opzij, verlies Groen Geel

AMSTERDAM - De korfballers van Blauw-Wit hebben zaterdag hun plicht gedaan. De Amsterdammers wonnen met 26-14 van nummer laatst Tempo. Groen Geel verloor de partij tegen TOP met 19-33.

Foto: NH Sport/Edward Dekker

Al in de eerste helft werd er onder andere door een paar goede afstandschoten een groot gat geslagen. Er werd gerust met 15-7 en in de tweede helft ging de ploeg van Gerarld Aukes en Mark van der Laan rustig door met scoren. Mike van der Reep (zeven keer trefzeker) en Mandy Koelman (zes keer) waren de topscorers voor Blauw-Wit. Het eindigde in 26-14.

Blauw-Wit staat nog altijd op de veilige achtste plek en heeft nu tien punten.

Groen Geel

Groen Geel wist dat het een lastige partij tegemoet ging, want TOP stond op voorhand derde in de Korfbal League. In de wedstrijd werd duidelijk waarom: de gasten liepen snel uit tot 4-11, waarna een time-out van de Zaankanters volgde. Veel hielp het niet, de ruststand was 8-14. In de tweede helft mikte Carlo de Vries nog een paar keer raak voor Groen Geel - hij zou er acht maken, maar TOP liep nog verder uit. Het werd 19-33.

Groen Geel staat negende met vier punten. Mocht het zo eindigen, dan zal de ploeg een play-downwedstrijd moeten spelen om degradatie te voorkomen. De andere korfbalploeg uit Noord-Holland, Koog Zaandijk, speelt zondag om 15.30 uur uit tegen Fortuna.