Ga naar Content

Eenhoornzegel door Hoornse burgemeester overhandigd aan carnavalsvereniging De Blockeniers

HOORN - Burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn heeft tijdens het carnavalsweekend in het stadhuis de Eenhoornzegel uitgereikt aan carnavalsvereniging De Blockeniers uit Blokker. Dit gebeurde vanwege het 50-jarig bestaan van de vereniging.

Foto: Gemeente Hoorn

De Eenhoornzegel is een blijk van waardering van het gemeentebestuur. Verenigingen die een jubileum vieren van 25, 50, 75 en 100 jaar kunnen in aanmerking komen voor de Eenhoornzegel. Aan de zegel is een bedrag van 500 euro verbonden.

Carnavalsvereniging De Blockeniers uit Blokker organiseert sinds 1970 het carnaval voor Blokker en Oosterblokker. Het carnaval begint voor hen met het brengen van fruitmandjes naar mensen die een opsteker verdienen. Na de overhandiging van de stadssleutel door de burgemeester barst het feest los voor de carnavalsvereniging en iedereen die er van houdt.

Ook de stadssleutel is overhandigd

De uitreiking van de Eenhoornzegel aan de Blockeniers vond vanmorgen rond 10.45 uur plaats in het stadhuis van Hoorn. De carnavalsverenigingen Ospylac uit Hoorn en Het Masker uit Zwaag waren ook aanwezig. De drie Prinsen van de verenigingen kregen uit handen van burgemeester Nieuwenburg de stadssleutel overhandigd.

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook