Ga naar Content

Jonk hoopt dat wind snel gaat liggen: "Blijft wel erg lang hangen in ons landje"

VOLENDAM - Tijdens de zaterdagochtendtraining houden de tribunes van het Volendam-stadion nog wat wind tegen, maar het is voor FC Volendam te hopen dat de wind maandagavond gaat liggen. Dan gaat de ploeg namelijk op bezoek bij Jong FC Utrecht, op een trainingscomplex waar geen tribunes omheen staan. 

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht - FC Volendam - NH Nieuws

Trainer Wim Jonk heeft het ook wel gehad met de wind van de laatste weken. "Het zijn niet de meest plezierige omstandigheden om in te trainen. Die wind blijft wel erg lang hangen in ons landje." De Volendammers hebben echter als voordeel dat ze niet veel lange ballen door de lucht spelen. De speelwijze aanpassen aan het onvoorspelbare weer, is voor Jonk dan ook geen optie. "Dan heb je wind mee, dan wind van de zijkant en dan weer wind tegen. Het is aan de spelers zelf om in te schatten wat de bal doet", aldus Jonk na de training van zaterdagochtend. 

"Dat gaat niet gebeuren tegen ons hoor"

FC Volendam-speler Nick doodeman

Gewaarschuwd

Vorig seizoen sloot Jong FC Utrecht het seizoen af als één na laatste. Alleen Helmond Sport deed het dat seizoen slechter. Dit seizoen is het beloftenelftal van de Utrechters echter een ploeg om rekening mee te houden. Ze bezetten op dit moment de twaalfde plek in de eerste divisie en twee weken geleden wonnen ze op het eigen trainingscomplex met maar liefst 7-2 van Jong Ajax. "Die wedstrijd hebben we gekeken. Dat was een aardige uitslag natuurlijk. Maar dat gaat niet gebeuren tegen ons hoor", verzekert aanvaller Nick Doodeman.

Lees ook

Vormcrisis februari 2019

Na twee gelijke spelen op rij (Jong AZ-uit en Telstar-thuis) heeft FC Volendam vier verliespunten opgelopen in de laatste twee competitieduels. Het is te hopen voor de Volendammers dat het geen voorbode is voor een dramatische reeks zoals die van vorig seizoen. Toen werd op 15 februari de laatste overwinning van het seizoen geboekt (Helmond Sport-thuis, 1-0). De dertien daaropvolgende wedstrijden werden geen van alle gewonnen: Zes keer gelijk en zeven verliespartijen. 

Fitte groep

Zoals het er nu naar uitziet reist FC Volendam maandagavond op volle oorlogssterkte af naar Utrecht. Alleen de al langer geblesseerde Zakaria el Azzouzi is er nog niet bij. "Als je geteld hebt vanmorgen zag je ontzettend veel spelers op het veld. Iedereen is fit dus dat worden weer lastige keuzes", sluit Jonk af. 

Je kunt Jong FC Utrecht - FC Volendam maandagavond rechtstreeks volgen via NH radio. De aftrap is om 20.00 uur. Edward Dekker doet vanuit Utrecht verslag.