Ajax Vrouwen en VV Alkmaar verliezen in Eredivisie Cup

AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax zijn de finaleronde van de Eredivisie Cup slecht begonnen. De Amsterdammers verloren op eigen veld van ADO Den Haag door een doelpunt in de laatste minuut: 0-1. VV Alkmaar verloor ook vrijdagavond; sc Heerenveen was met 0-2 te sterk.

De Eredivisie Cup is dit seizoen in het leven geroepen om een oplossing te bieden voor de vele gaten in de speelagenda. In de opzet van het laddertoernooi kunnen clubs elkaar uitdagen om mogelijk van positie op de ladder te wisselen. Het team dat na afloop van de derde ronde eerste staat, is de winnaar van de eerste Eredivisie Cup. Dit seizoen gaat die strijd tussen FC Twente en PSV.

In de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag werd er 88 minuten niet gescoord. Een minuut voor tijd deden de gasten dat alsnog via debutant Anne Selies: 0-1.

Zoï van de Ven zette VV Alkmaar na 25 minuten op achterstand. De speelster van SC Heerenveen kreeg een voorzet van Tiny Hoekstra en schoot de bal onberispelijk in. Ondanks meer kansen van de Friezen gingen de ploegen rusten met 0-1. Hoekstra verdubbelde de voorsprong van de gasten in de 67e minuut.

Volgende week staat de return van beide wedstrijden gepland.