Lisanne de Witte derde bij laatste stop World Indoor Tour in Madrid

MADRID - Het is Lisanne de Witte niet gelukt om de eindzege in de World Indoor Tour te pakken. In Madrid werd de 27-jarige atlete uit Heiloo derde. Hierdoor is De Witte als tweede geëindigd in het algemeen klassement.

De atlete kwam vrijdagavond na 53,25 seconden over de eindstreep. Na ongeveer 200 meter was er een valpartij, waar De Witte ruim omheen moest. Het gevolg was een groot gat, waardoor de Heiloose als derde eindigde, achter concurrenten Justyna Swiety-Ersetic en Léa Sprunger.

Vooraf was er nog een kans dat De Witte bovenaan ging eindigen in het algemeen klassement. De altete had dan moeten winnen en Justyna Swiety-Ersetic mocht niet beter finishen dan derde.

Swiety-Ersetic won in Madrid, waardoor zij de World Indoor Tour op haar naam schrijft. De Witte moet zich tevreden stellen met de tweede plaats.