Hovocubo hakt zaalvoetballers Tigers Roermond in de pan

ZWAAG - De zaalvoetballers van Hovocubo hebben met overmacht van Tigers Roermond gewonnen. In de rust stond het nog slechts 1-0, maar in het tweede bedrijf was de ploeg uit Zwaag pas echt op dreef. Na de pauze walste de thuisploeg over de Limburgers heen: 8-1.

Het duel kwam moeizaam op gang omdat Tigers goed stond te verdedigen. Hovocubo-doelman Dave Stet moest aan de andere kant meerdere keren reddend optreden. De thuisploeg trok daarna het initiatief naar zich toe, om dat niet meer weg te geven.

In de tweede helft ging het hard; via doelpunten van Appie Attahiri, Faisal Mellah, Mo Darri (2x), Yoshua St. Juste (2x) en Said Bouzambou (2x) liep Hovocubo uit tot 8-1. De ploeg uit Zwaag staat nog steeds bovenaan de competitie met dertig punten, maar heeft wel een punt aftrek door ongeregeldheden bij de wedstrijd tegen Feyenoord.

Geflatteerde maar terechte zege

Trainer Sander van Dijk zag dat zijn ploeg het in de eerste helft moeilijk had tegen de Limburgers, maar zag Hovocubo na rust orde op zaken stellen. "Als we thuis spelen moeten we gewoon een tegenstander slopen", verklaart Van Dijk na afloop. "Daar hebben we de kwaliteiten voor als we in een hoog tempo spelen. Als we dat niet doen, kan een ploeg als Roermond gewoon lang mee. De einduitslag is misschien wat geflatteerd, maar we zijn wel de terechte winnaar."

Tekst loopt door onder de video

Sander van Dijk: 'Deze zege is een beetje geflatteerd' - NH Sport / Stephan Brandhorst

Profiteren van de vermoeidheid

Mo Darri was een van de uitblinkers bij Hovocubo. De aanvaller maakte twee treffers en werd uitgeroepen tot man of the match en zag dat zijn ploeg het voor rust moeilijk had met Roermond. "We lieten de bal veel sneller gaan en daarnaast maken we de kansen ook af. Dan is het bij hen een stukje vermoeidheid en dan maken we het af."

Mo Darri: 'We gingen te veel mee in hun spel' - NH Sport / Stephan Brandhorst

Noord-Hollandse kraker in de beker

Volgende week speelt Hovocubo in de beker tegen ASV Lebo, de huidige nummer twee van de ranglijst dat vrijdag met 6-3 won van Groene Ster. Hovocubo moet volgens Darri wel beter voor de dag komen in de Noord-Hollandse kraker op vrijdagavond. "Als we spelen zoals we de tweede helft speelden, zal dat wel genoeg zijn. We zijn nu compleet en fit. Ik denk dat ze hun borst nat kunnen maken."

FC Marlène deed slechte zaken door van Feyenoord te verliezen (4-3) en staat nu vijfde met 26 punten. White Stones uit Egmond zorgde voor een primeur door het eerste punt van het seizoen te pakken. De zaalvoetballers speelden 5-5 gelijk tegen 't Veerhuys uit Hoorn. Die ploeg staat zevende met 21 punten. Volendam, twee plaatsen lager op de ranglijst, speelde 3-3 gelijk tegen FC Eindhoven.

NH Sport was aanwezig bij de wedstrijd van Hovocubo tegen Tigers Roermond. Later dit weekend volgt een samenvatting.