Jongste Jong Ajax ooit met volle buit terug uit Helmond

HELMOND - Op bezoek bij hekkensluiter Helmond Sport heeft Jong Ajax een 0-2 overwinning geboekt. De bezoekende Amsterdammers hadden het vooral in de eerste helft niet makkelijk. Doelpunten van Sontje Hansen en Alex Méndez zorgden er uiteindelijk voor dat de drie punten mee terug gingen naar Amsterdam.

Met de jongste selectie ooit in de eerste divisie (de gemiddelde leeftijd was achttien jaar en 204 dagen) trad Jong Ajax in een bijna leeg stadion aan tegen Helmond Sport. Youri Regeer stond aan de kant van de Amsterdammers opgesteld als aanvallende middenvelder. De pas zestienjarige Haarlemmer maakte zijn eerste profminuten.

De thuisgebleven fans van Helmond Sport misten de eerste minuten niet al te veel. Er waren wat kansjes over en weer, maar echte grote kansen bleven echter uit. De bezoekers uit Amsterdam waren de bovenliggende partij, maar de beste mogelijkheid van de eerste helft was voor de thuisploeg. Jordy Thomassen kon van dichtbij op doel schieten. Ajax-doelman Kjell Scherpen was attent en keerde de inzet met zijn voet.

Openingstreffer

De tweede helft begon gelijk heel anders dan de eerste helft eindigde. Na mooi combinatiespel van Jong Ajax gaf Juan Carlos Familia-Castillo uiteindelijk de voorzet op Sontje Hansen. De spits van de Amsterdammers wist de eerste goal van de wedstrijd en de voorsprong voor Jong Ajax op het scorebord te zetten.

Na de leiding te hebben gepakt, verzuimde Jong Ajax om de wedstrijd op slot te gooien. De bezoekers kregen meerdere goede kansen via onder andere Naci Ünüvar, Regeer en Hansen, maar wisten de voorsprong niet te verdubbelen.

Eindstand

In de laatste minuten viel de beslissing dan toch. Invaller Alex Méndez schoot de voorzet vanaf de linkerkant knap binnen in de verre hoek. Hiermee schoot hij de 0-2 en het laatste doelpunt van de wedstrijd binnen.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Van Gelderen, Kasanwirjo, Kemper, Castillo; Q. Timber, Jensen (Méndez/70), Taylor; Regeer (Pynadath/80), Hansen, Ünüvar (Kemper/86)

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Neral, De Regt, Verkennis, Džepar; Swinnen, Brusselers (Vereijken/61), Stans; Werkhoven, Thomassen, Snepvangers (Koolhof/76)