Fenomeen Kharchouch bezorgt Telstar zege op MVV

VELSEN-ZUID - Telstar houdt de aansluiting met de play-offplekken van de eerste divisie. Reda Kharchouch bezorgde de Witte Leeuwen de overwinning door twee keer te scoren. Zijn tweede treffer was van grote schoonheid; de spits volleyde de bal achter doelman Nigel Bertrams.

Telstar kampte voor de wedstrijd met een volle ziekenboeg. Bij de laatste training kon er niet eens elf tegen elf worden gespeeld. Ook over Reda Kharchouch waren er zorgen, maar de spits trad gewoon aan tegen MVV.

Doelpunt MVV

Na een wat slordige beginfase waarin niet veel opvallends gebeurde kregen de Witte Leeuwen een strafschop tegen omdat er een overtreding werd gemaakt op Anthony van den Hurk. Hij profiteerde zelf en scoorde. Shayne Pattynama (schot naast) en Sven van Doorm (vrije trap op de paal) waren gevaarlijk voor Telstar, maar zorgden niet voor de gelijkmaker. Charlie Gilmour had vlak voor rust nog een harde pegel in huis, maar doelman Bertrams lag goed in de weg.

Kharchouch

Telstar begon niet best in de tweede helft, maar Kharchouch bewees eens te meer dat hij een spits is om rekening mee te houden. De Velsenaarse hoop in bange uren leverde weer en scoorde met zijn linkervoet: 1-1.

Dat gaf de Velsenaren moed en dus gingen ze op zoek naar de voorsprong. Twintig minuten voor tijd leek die er te komen, maar zowel Kharchouch als Gilmour in de rebound kregen de bal niet in het doel van de Limburgers. Even later kreeg Van Doorm een enorme kans na een fraaie voorzet van Senne Lynen. Hij kwam echter niet tot een schot.

Voorsprong Telstar

Elf minuten voor tijd scoorde Kharchouch dan toch zijn tweede doelpunt van de avond met een volley uit een vrije trap. Het betekende alweer zijn achttiende treffer van het seizoen. Van den Hurk kreeg nog een megakans toen hij één op één stond met Anthony Swolfs, maar het bleef bij 2-1. MVV-invaller Shermaine Martina kreeg op de valreep zijn tweede gele kaart voor aanmerkingen op de leiding.

Telstar staat met veertig punten op de negende plek, omdat zowel Almere City FC als FC Den Bosch vrijdagavond verloren.

Opstelling Telstar: Swolfs; Lynen, Bronkhorst, Korpershoek, El Yaakoubi, Pattynama; Gilmour, Najah, Van Doorm; Fernandes (Sprangers/78), Kharchouch (Dijkstra/87)

Opstelling MVV: Bertrams; Martina, Mahmutovic, Van Acker, Schroijen; Deom (Martina/78), Holtby (Kot/70), Mares; Goppel, Van den Hurk, Balikwisha (Vlijter/81)