Ga naar Content

Nick stimuleert jongeren om hun hartstocht te ontwikkelen: "Passie werkt aanstekelijk"

HAARLEM - Tripple Threat helpt jongeren bij het ontwikkelen van hun persoonlijke hartstocht. Dit doet de organisatie door haar eigen liefde voor basketbal over te brengen. Nick Hoogendorp: “Door onze eigen passie over te brengen kunnen wij bij anderen passie stimuleren. Passie werkt aanstekelijk”.

STRIJDERS ONDERTITELD AFL 21 - NH Nieuws

Een paar jaar geleden kwam Nick op een pleintje in zijn woonwijk één van de mede-oprichters van Tripple Threat tegen, die hem voor de eerste keer in zijn leven met een basketbal liet gooien. Nick: “Ik kwam op dat moment niet alleen in aanraking met basketbal, maar ook met passie.”

Weerbaarheid

Het duurde niet lang tot de jongens serieuzer aan de slag gingen met het basketballen. Er werd een officieel team opgericht, een coach aangenomen en er werd veel getraind. Nick: “Ik leerde omgaan met feedback, het ontwikkelen van doorzettingsvermogen en het werken in teamverband. Eigenlijk leer je om weerbaar te worden. Dat is een les waar ik erg dankbaar voor ben”. Vervolgens dachten ze: "Hier moeten wij wat mee doen. Sport heeft zo'n positieve ontwikkeling op ons gehad. Toen hebben we Tripple Threat opgericht." 

 

Wij willen graag een springplank zijn voor jongeren en hun ontwikkeling.

Nick hoogendorp

Tripple Threat organiseert activiteiten voor jongeren in een wijk waar verder niet veel te beleven valt. Hiermee proberen ze de innerlijke passie bij andere jongeren aan te wakkeren. Tripple Threat bedenkt niet zelf welke activiteiten er georganiseerd moeten worden, maar laten deze juist aandragen door hun doelgroep. Daarvoor weten ze aan welke specifieke activiteiten er behoefte is. Nick: "Wij willen graag een springplank zijn voor jongeren en hun ontwikkeling, ongeacht of dit nou sport, muziek of iets anders is."

NextGen project

Met het zogenoemde 'NextGen' project stimuleert Tripple Threat jongeren om als rolmodel op te treden en zo positieve groepsdruk uit te oefenen. Vaak wordt dit als een negatief fenomeen beschouwd, maar je kunt dit ook voor goede zaken inzetten. Deze jongeren inspireren op deze manier weer anderen. Nick: “Zo kunnen zij het vlammetje zijn die de passie doet branden bij andere jongeren. Passie geeft betekenis aan het leven”.

Podcast

Alle afleveringen van Strijders kan je vinden via Spotify, iTunes of een andere podcastapp. Iedere vrijdag komt een nieuwe aflevering online, die je kan downloaden zodat je hem kan luisteren op het moment dat het jou uitkomt.

Volgende week aflevering 22 van Strijders met Kasper Hoex, oprichter van De Groente Amsterdammer. Hij wil als boer zijn producten rechtstreeks aan consumenten verkopen.