Gooi

NL
V

Geladen pistool gevonden bij controle van hardrijders op snelweg bij Muiden

21 februari 2020, 12.41 uur · Door Sjoerd Stoop

MUIDEN - Een 19-jarige man is gisteren bij een politiecontrole op de A1 bij Muiden aangehouden, omdat hij een geladen pistool op zak had. Dat meldt de politie. De man zat in een auto die vanwege huftergedrag van de bestuurder aan de kant werd gezet. 

Landelijke Eenheid Noordwest

De auto met de twee mannen viel de agenten op de A6 bij Almere-Stad al op omdat de auto veel harder reed dan de rest van het verkeer, rechts inhaalde, over een doorgetrokken streep reed en de APK verlopen bleek. 

De agenten zetten de auto aan de kant bij tankstation De Hackelaar. De bestuurder bleek zonder rijbewijs te rijden. Volgens de politie 'ontstonden er ook redenen' om de bijrijder te controleren. Daarbij werd het geladen pistool gevonden. De man werd meteen aangehouden. 

Verborgen ruimte

De bestuurder had niets strafbaars bij zich, maar kreeg wel twee bekeuringen. De auto werd ook in beslag genomen, omdat de politie een verdachte verborgen ruimte vond. 

Er wordt nog verder onderzoek gedaan. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!