Sport

"Qua historie, begroting en druk is Ajax de grotere club"

21 februari 2020, 10.55 uur · Aangepast 21 februari 2020, 15.26 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - Er wordt dit seizoen veel gezegd en geschreven omtrent AZ-talenten Calvin Stengs en Myron Boadu. Ondanks dat de aanvallers op dit moment in een wat mindere fase zitten, kunnen ze dit seizoen goede statistieken overleggen en worden ze in verband gebracht met tal van clubs. 

Pro Shots / Joep Leenen

Reinier Robbemond heeft Stengs (21) in de AZ-jeugd onder zijn hoede gehad en is onder de indruk van de ontwikkeling van de vleugelspeler. "Calvin is natuurlijk een fantastisch verhaal", begint de voormalig middenvelder bij NH Sport. "Er is heel veel twijfel over hem geweest, maar bij een aantal mensen ook niet. Die mensen hebben zich steeds maar weer hard gemaakt voor Calvin, waardoor hij toch kon blijven", weet Robbemond.

Quote

"Er zijn heel veel twijfels geweest over Calvin Stengs"

Reinier robbemond

"Trainers zijn bezig met ontwikkeling én met resultaat", gaat Robbemond, die van 2001 tot en met 2005 bij de Alkmaarders op het veld stond, verder. "Calvin had op dat moment nog geen rendement. Hij is een laatrijper en op latere leeftijd is hij in die dingen steeds beter geworden. Het talent dat hij al had is ook rendement op gaan leveren en dan zie je waar die jongen toe in staat is."

Verschil Ajax en AZ

Verschillende media spreken al tijden over een mogelijke volgende stap voor Stengs en Boadu. Ook de naam Ajax wordt aan de aanvallers gelinkt. De vraag is echter of een transfer naar Ajax wel een stap hogerop is. Robbemond vindt van wel. "Uiteindelijk is - hoewel AZ het fantastisch doet - Ajax natuurlijk de grotere club. Qua historie, qua begroting en het grootste verschil is de druk. Bij Ajax moet je gewoon iedere week presteren. Dat doet ook iets met je als speler."

ANP/Olaf Kraak

"Daarin is Ajax voor dat soort jongens wel een goede stap voordat je de stap naar het buitenland maakt", vervolgt de 48-jarige coach. "De stap naar het buitenland is daarnaast voor heel veel jongens ook verschrikkelijk moeilijk. Daar moet je ook presteren. Vanuit Ajax ergens binnenkomen of vanuit AZ ergens binnenkomen, dat is ook een verschil."

Whatsapp