West-Friesland

NL
V

Monumentale Sassluis in Enkhuizen drooggezet voor inspectie

21 februari 2020, 10.32 uur · Door Ramon Besseling

ENKHUIZEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier inspecteert sinds maandag de bouwtechnische staat van de monumentale Sassluis in Enkhuizen. De sluis bij de Dromedaris is daarom drooggezet. De werkzaamheden gaan tot en met 2 maart duren.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

De uitkomst van de inspectie wordt gebruikt voor een versterkingsontwerp van de sluis. In 2022 worden de sluisdeuren vervangen en twee extra deuren toegevoegd. Met zogenoemde droogzetschotten is de sluis afgezet en het water is er uit gepompt.

Woningen en bedrijven in de buurt van de Sassluis blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Wel geldt voor aankomende maandag en op 2 maart een parkeerverbod langs de Havenweg. Omdat er dan materialen worden vervoerd is deze weg niet toegankelijk.

Open dag

Op zaterdag 29 februari kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de sluis en over de versterkingswerkzaamheden die ze vanaf 2022 gaan uitvoeren. Tijdens de open dag kun je tussen 11.00 uur en 14.00 uur een rondleiding krijgen onder begeleiding van het projectteam. Elk half uur start een nieuwe rondleiding vanaf Herberg de Compagnie.

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!