Ga naar Content

Ten Hag baalt: "Wij hebben Getafe groot gemaakt"

MADRID - Ajax-trainer Erik ten Hag baalt van de nederlaag die zijn ploeg donderdagavond leed bij Getafe (2-0). De oefenmeester zag dat Ajax matig voor de dag kwam in Coliseum Alfonso Pérez, waardoor zijn spelers weinig aanspraak maakten op een goed resultaat. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Dit is een slecht perspectief voor de return van komende donderdag in Amsterdam", concludeerde de coach logischerwijs. "We zijn te weinig in ons spel gekomen. We konden onze vrije man niet vinden en leden veel te veel balverlies. Daardoor liepen we steeds achter de feiten aan."

Getafe probeerde Ajax constant uit de wedstrijd te halen door het spel te vertragen en irritante overtredingen te maken. "Maar dat wisten we", zei Ten Hag. "We hebben Getafe sterk gemaakt. Getafe is een lastige ploeg. Maar wij hebben Getafe groot gemaakt. Ze staan niet voor niets derde in Spanje. Ze winnen hier van grote ploegen. Maar wij hebben grote fouten gemaakt. Dat mag niet."

Heracles Almelo

Volgende week donderdag (27 februari) mag Ajax in de returnwedstrijd proberen de opgelopen schade te herstellen. Eerst staat er zondag echter nog een uitwedstrijd bij Heracles Almelo op het programma. "We geven nooit op en zullen donderdag alles geven tegen Getafe", beloofde Ten Hag. "Maar eerst moet de blik op de wedstrijd van zondag tegen Heracles."