Ga naar Content

Extra spitspont niet maandag maar pas woensdag weer inzetbaar in Velsen

VELSEN - De terugkeer van de extra spitspont tussen Velsen-Zuid en Velsen-Noord is opnieuw uitgesteld. Het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB), dat de veerdienst uitvoert, hoopt dat de boot volgende week woensdag weer kan varen. 

Foto: NH / Dennis Mantz

Eerder werd gemeld dat de veerpont vandaag, donderdag, weer inzetbaar zou zijn. Daarna werd de terugkeer uitgesteld tot maandag en nu dus tot woensdag.

Ossenkop

Bij controle van het gerepareerde onderdeel (de zogeheten ossenkop, onderdeel van het besturingssysteem) is in het gelaste onderdeel een nieuwe scheur ontdekt. "Hopelijk is dit maandag gerepareerd en kunnen we beginnen met inbouwen", zegt een woordvoerder van het vervoerbedrijf. 

Het betreffend onderdeel wordt niet meer gemaakt, waardoor reparatie noodzakelijk is. De ponten waarmee wordt gevaren, zijn aan vevanging toe. Waarschijlijk zijn in 2021 de eerste nieuwe (elektrische) exemplaren inzetbaar. Tekst gaat verder onder video.

Zeesluis twee jaar langer dicht, spitspont gaat vaker varen - NH Nieuws

De extra spitspont is gaan varen op initiatief van de gemeente Velsen en Rijkswaterstaat om het leed van de afgesloten sluisroute te verzachten. Deze enige verbinding in Velsen over land over het Noordzeekanaal is dicht om veilgheidsredenen.

In de directe omgeving wordt gewerkt aan de nieuwe zeeluis. Zolang die niet klaar is, is de sluisroute afgesloten. Personeel van Tata Steel maar ook van enkele andere bedrijven ondervindt hinder van deze afsluiting.   

Extra spitspont dicht - NH Nieuws

Bij een ongeluk in de Velsertunnel is de druk op de pont enorm. Regelmatig slibt het verkeer in Velsen vast door de slechte bereikbaarheid. 

Meer nieuws uit de IJmond?

➡️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond, speciaal voor IJmonders. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

➡️ Stuur een mail naar onze verslaggevers via ijmond@nhnieuws.nl

➡️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/IJmond