Start van hoofdcontent

HAARLEMMERMEER

nl

Haarlemmermeer wil flexwoningen voor vluchtelingen

20 februari 2020, 16.17 uur · Aangepast 21 februari 2020, 12.43 uur · Door Edgard Capriles

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer wil flexwoningen voor vluchtelingen met een status. Die kunnen daar maximaal 2 jaar verblijven en dan doorstromen naar een regulier huurhuis. 

Foto: Adobe Stock

Het gaat vooralsnog om een plan van het College van B&W. Volgens woordvoerder Marcel Duyvestijn van de gemeente is nog niet vastgesteld hoeveel statushouders in aanmerking komen voor zo'n flexwoning, maar gaat het waarschijnlijk om tientallen.

Ook is volgens de gemeente nog niet duidelijk waar de woningen in Haarlemmermeer moeten komen.

Doorstroming op de woningmarkt

De flexwoningen zijn bedoeld om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen voor groepen die urgent een woning nodig hebben. Volgens Duyvestijn kunnen ook jongeren daarvoor in aanmerking komen maar vormen de statushouders de belangrijkste groep.

Over de flexwoningen voor vluchtelingen met een verblijfstatus is veel te doen. Officieel mogen statushouders in Haarlemmermeer niet automatisch meer voorrang krijgen bij het toewijzen van een woning. Volgens de oppositie in de gemeenteraad gebeurt dit nu toch.

Maar de gemeente laat desgevraagd weten dat het een wettelijke verplichting heeft om statushouders te huisvesten. De kosten dan volgens de gemeente hoger zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!