Ga naar Content

Weer twee maanden vertraging bij openstelling oude stadhuis Kerkgracht

DEN HELDER - Het duurt weer twee maanden langer voor het oude stadhuis aan de Kerkgracht in Den Helder wordt heropend en de functies van de publieksbalies tijdelijk overneemt van het gemeentehuis aan de Drs. F. Bijlweg. Dit komt onder andere door extra aanpassingen die moesten worden gedaan aan het pand vanwege brandveiligheid.

Foto: Google Streetview

De eerste vertraging kwam door te hoge offertes. Hierdoor zag de gemeente zich genoodzaakt om de plannen aan te passen om toch binnen het budget te blijven.

Brandveiligheidseisen

Vervolgens bleek het pand aan de Kerkgracht, een rijksmonument, niet te voldoen aan de brandveiligheidseisen. Er moesten zodoende extra maatregelen worden getroffen. Zo komt er een extra vluchtroute op de tweede verdieping, wordt er brandwerend glas voor de glas-in-loodramen gezet en wordt de lift aangepast zodat er een 'rookvrije vluchtweg' is.

Voor deze aanpassingen is een vergunning aangevraagd en dat duurt weer twee maanden langer. De kosten zijn overigens niet meer dan het bedrag waar de gemeente op rekende.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook