Ga naar Content

Camera's blijven Hilversums uitgaansgebied tot 2022 in de gaten houden

HILVERSUM - Beveiligingscamera's blijven het Hilversumse uitgaangsgebied in ieder geval tot 2022 in de gaten houden. Dat heeft de gemeente besloten. 

Foto: Adobe Stock

Het belangrijkste doel van de camera’s was om het uitgaansgeweld terug te dringen. Vlak voordat de camera's er in 2012 kwamen hangen was dat een slepend probleem. De camera's bleken effectief: volgens een rapport van de gemeente is de hoeveelheid uitgaansgeweld flink afgenomen sinds de start van het toezicht. 

De camera’s hebben naast het terugdringen van het uitgaansgeweld nog twee doelen: het veiligheidsgevoel van de burgers en de opsporing van daders te vergroten.

Horecaondernemers blij

Hilversumse horecaondernemers reageren blij dat het cameratoezicht blijft, zo zeggen ze tegen Nieuws uit Hilversum. "Vroeger kwamen er vaak bepaalde groeperingen langs die met elkaar botsten. Er was toen bijna elke zaterdag een vechtpartij. Ik merk dat ik sinds de komst van de camera’s deze mensen steeds minder heb gezien. Nu is er zelden een vechtpartij. Deze mensen laten zich hier niet meer zien", zegt kroegbaas Herman Pijpers.

In totaal zijn er 26 gemeentelijke camera’s in de binnenstad. De twee op het middelste deel van de Groest zijn de belangrijkste. Op deze twee samen worden er meer dan achthonderd incidenten per jaar waargenomen. Dat is ongeveer een kwart van alle incidenten.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!