Ga naar Content

Historische schepen zouden 'Kom van Weesp' moeten gaan sieren

WEESP - Het moet een idyllisch plaatje worden: historische schepen die aanmeren aan de kades rond het oude centrum van Weesp. Dat vinden althans de twee grootste partijen van de Weesper gemeenteraad. Wat hen betreft komen er meer aanlegplaatsen voor historische boten.

Foto: Google Streetview

Weesper raadsleden Lars Boom (WSP) en Christian Pfeiffer (GroenLinks) willen met hun plan meer oude schepen naar Weesp halen om het historische karakter van Weesp als waterstad nog meer cachet te geven. Het plan is om ligplaatsen voor historische schepen te maken aan de Vecht, Smal Weesp en in 'de Kom' in het centrum van Weesp. 

Twee historische schepen meren elk najaar al voor enkele maanden af in de Kom van Weesp. Dat zorgt voor veel enthousiaste reacties. 

Sympathiek, maar veel haken en ogen

Of het plan van de twee raadsleden daadwerkelijk doorgaat, valt nog maar te bezien. Hoewel burgemeester en wethouders het idee sympathiek vinden, zitten er volgens hen nog te veel haken en ogen aan. Zo is het bijvoorbeeld een ruim begrip wat nou precies een 'historisch schip' is. 

Ondanks de afwijzing van het college is het plan nog niet helemaal van tafel. De raadscommissie praat er volgende week nog over. Als er een raadsmeerderheid is, kan het plan alsnog doorgaan. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!