Ga naar Content

Max Verstappen blijft tijdens Formule 1 op circuit Zandvoort in de luwte

ZANDVOORT - Max Verstappen heeft de Formule 1 na 35 jaar weer teruggebracht naar Zandvoort, maar de populaire coureur zal tijdens de Dutch Grand Prix op 1, 2 en 3 mei met opzet in de luwte worden gehouden. 

Foto: ANP

De coureur van Red Bull moet zich concentreren op zijn werk en dat zullen de naar verwachting 300.000 bezoekers merken. "Zandvoort heeft een uitstekende promotor die alles fantastisch regelt. Het is een uitvloeisel van wat Max heeft teweeggebracht. Toch zullen we hem het raceweekend in Zandvoort moeten ontzien", zegt zijn manager Raymond Vermeulen. "Hij heeft een druk programma en zal zich moeten focussen op het racen."

Het zal dus minder open zijn dan op de populaire Jumbo Racedagen van de afgelopen jaren, waarop de fans met duizenden naar het circuit in de duinen kwamen om Verstappen van dichtbij te bewonderen en met hem op de foto te gaan. "Dat waren intensieve dagen, maar dat zal in mei anders zijn. We gaan op de vrijdag, die Jumbo heeft omarmd, wel proberen dat Max even aandacht heeft voor de fans, maar een persoonlijke 'meet and greet' wordt heel lastig."