Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Gooise broedplaats Groene Afslag hoopt op vaste plek op Crailo

19 februari 2020, 17.26 uur · Door Sjoerd Stoop

LAREN - De Gooise broedplaats de Groene Afslag op de grens van Bussum, Hilversum en Laren moet een definitieve plek krijgen in het nieuwe buurtschap op Crailo. Dat vindt Lucas Mol, de drijvende kracht achter het project. "Dit is geen hobby of een projectje voor twee of drie jaar", zegt de Huizer op NH Gooi Radio.

BEL-combinatie

De Groene Afslag werd een jaar geleden geopend. Het project verleent onderdak aan een groot aantal duurzame ondernemers.

Het is volgens Lucas heel snel gegaan. "Toen ik de sleutels kreeg woonden er drie mannen antikraak in het oude asielzoekerscentrum, nu hebben we 84 banen gecreëerd en lopen er 126 mensen rond. Dat maakt me wel trots", vertelt hij op NH Gooi Radio.

Bestaansrecht

Het zorgt er volgens Lucas voor dat de Groene Afslag haar bestaansrecht meer dan bewezen heeft. Maar er moet een volgende stap worden gezet. Op de grond van en rond de Groene Afslag gaat de komende jaren flink worden gebouwd en moet de gloednieuwe woonwijk Crailo gaan verrijzen. Als het aan Lucas ligt, betekent dat zeker niet het einde van de Groene Afslag. "Ik doe dit voor het 'echie'. Ik wil graag bijdragen aan een groener en toekomstbestendig Gooi. Dit is mijn ding. Dus ja, ik wil inderdaad graag blijven. Het afgelopen jaar heeft bewezen dat dat geen gekke gedachte is. Ik wil graag een vaste plek op Crailo waar ik definitief kan landen."

Lucas laat weten al gesprekken te voeren met de GEM Crailo, de samenwerking tussen Hilversum, Gooise Meren en Laren die Crailo herontwikkelt.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!