Ga naar Content

Büchli is klaar voor WK baanwielrennen: "Ik zit in de beste vorm"

ALKMAAR - Baanwielrenner Matthijs Büchli is samen met zijn ploeggenoten dé grote favoriet voor goud op de teamsprint bij de komende WK. De 27-jarige Haarlemmer behoorde in 2018 en 2019 tot de ploeg die wereldkampioen werd op dit onderdeel.

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Büchli vindt het lastig om te zeggen wat hij verwacht van de WK. "Ik denk wel dat ik in de beste vorm zit. Als we bij de teamsprint gewoon doen wat we moeten doen, dan kunnen we  winnen", vertelt hij in gesprek met NH Sport.

Individuele nummers

De Noord-Hollander denkt ook kans te hebben in de twee individuele onderdelen waaraan hij meedoet. "Keirin en sprint blijven in dat opzicht iets meer een loterij. Daar is tactiek vaak ook belangrijk. Daardoor is het lastiger om die onderdelen te voorspellen. Ik denk echter dat goud of medaille daar ook mogelijk is."

Büchli ziet zelfs voordelen als hij voor zichzelf rijdt. "Het tactische aspect ligt mij goed", weet hij. "Dat is bij teamsprint minder. Mijn favoriete koers is daarom keirin." Vorig jaar werd hij dan ook wereldkampioen in Pruszków.

"Het is de laatste keer dat je je kan meten met de wereldtop"

Baanwielrenner Matthijs büchli

De baanwielrenner erkent dat de wereldkampioenschappen een belangrijk meetpunt zijn op weg naar de Olympische Spelen deze zomer in Tokio. "Het is de laatste keer dat je je kan meten met de wereldtop. Het geeft een goede indicatie hoe sterk de concurrentie is. Ik hoop dat we nog steeds dezelfde marge hebben als eerder dit seizoen."

Olympische Spelen

Vier jaar geleden haalde de Haarlemmer op de Spelen een zilveren medaille op het onderdeel keirin. De teamsprinters vielen buiten het podium. "Ik denk dat we het met de teamsprint in ieder geval beter gaan doen. Ik weet nog niet of ik het individueel beter ga doen dan in 2016. Dat hoop ik, maar het is lastig om het te voorspellen."

De week na de WK wordt bekendgemaakt wie er naar Tokio gaan. "Ik hoop dat we met vier man gaan. Als we goed zijn met het team gaan we met z'n vieren", aldus Büchli.

De WK baanwielrennen zijn van 26 februari tot en met 1 maart in Berlijn.

Lees ook