Haarlem

Het gevecht tegen Formule 1-sluipverkeer: pakket wegafsluitingen in Haarlem

19 februari 2020, 16.46 uur · Door Dimitri Walbeek & Redactie

Whatsapp

HAARLEM - Om het gevecht met sluipverkeer van racefans aan te gaan heeft de gemeente Haarlem voor het Formule 1-weekend van 3 mei een flink aantal wegafsluitingen en verkeersmaatregelen afgekondigd.

NH Nieuws / Roderick de Veen

Vooral rond de Westelijke Randweg N208 neemt de stad maatregelen om ongewenst autoverkeer richting het circuit in Zandvoort te stoppen. Het kruispunt bij de Kleverlaan krijgt veel aanpassingen om ongewenst verkeer te weren richting Bloemendaal. De ijsbaan en het Kennemer Sportcenter zijn via dit kruispunt deze dagen onbereikbaar.

De wegen rondom Lifefit Center Haarlem (Sleedoornweg) worden onbereikbaar voor mensen die via Aerdenhout naar Zandvoort willen rijden. De Vlaamseweg krijgt een afsluiting tegen sluipverkeer door het Ramplaankwartier. De tijdelijke afsluitingen zijn geldig op vrijdag, zaterdag en zondag.

Omwonenden van die punten kunnen ontheffing krijgen om wel door te rijden. Het complete verkeersbesluit is hier te vinden.

Sluipverkeer grootste zorg

Het blijft niet bij deze maatregelen alleen. Tijdens de dagen zelf worden de verkeersstromen in de gaten gehouden. "We houden in de gaten dat de verkeersstromen soepel verlopen zonder dat de stad vastloopt. Sluiperverkeer is daarbij de grootste zorg", zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlem.

Mochten er op de dagen zelf onverwachte sluipwegen ontstaan, of wijken in Haarlem vollopen met auto's van racefans, dan kunnen verkeersregelaars ter plekke ingrijpen. "Het moet natuurlijk niet gaan vastlopen. Het grote doel is om de bereikbaarheid van Zandvoort zo netjes mogelijk te laten verlopen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp