Ga naar Content

Een hossende dame als hoofd van de Raad van Elf: wel eens leuk toch, een prinses carnaval?

ZWAAG - Het gebeurde al eens in Blokker dat een 'Prinses Carnaval' de scepter zwaaide. Maar meestal is het toch een prins die de prominente rol heeft tijdens carnaval. In aanloop naar de optocht in Zwaag peilde NH Nieuws de meningen: zou het niet eens leuk zijn als Prinses Carnaval voorop de prinsenwagen zou staan?

De meeste Zwagers zien de humor er wel van in. "Waarom niet? Super leuk toch", reageert iemand. "En dan moet ik maar de eerste hofheer zijn, dat is goed hoor." Maar anderen houden het liever bij het vertrouwde: "De magie van carnaval is met de prins en de hofdames. Dat is het plaatje hoe ik het gewend ben, dus ik zou dat niet veranderen."

LIVE: Carnavalsoptocht in Zwaag

Zondag 23 februari tussen 14.15-16.00 uur zenden wij de carnavalsoptocht in Zwaag live uit op de televisie, nhnieuws.nl, de NH Nieuws app en de facebookpagina van regionale omroep Weeff.

Carnavalsgroep de Skuumkoppen bouwt hun praalwagen in dezelfde schuur als de Raad van Elf, pal naast de Prinsenwagen dus.  "Ook wel leuk toch. Als er twee leuke hofheren naast komen, is dat ook leuk voor de afwisseling", lacht Kyara van de carnavalsgroep. Maar of ze ook prinses zou willen zijn? "Hofdame wel, prinses daar ben ik nog iets te jong voor denk ik. Misschien ooit, zeg nooit nooit."

Liever hofdame dan prinses

Veel Zwaagsen lijken net als Kyara liever een andere rol te vervullen. "Prinses hoeft van mij niet, maar hofdame is voor iemand rond mijn leeftijd wel echt heel leuk", vertelt iemand anders. "Ik hoop dat ik ooit nog eens gevraagd word. En is het niet zo, dan is het net zo leuk om vanaf de zijkant mee te kijken."

Lees ook