Comeback NAC bezorgt Jong Ajax vervelende avond

AMSTERDAM - Een knappe comeback van NAC heeft Jong Ajax een zure nederlaag opgeleverd. Voor rust hadden de Amsterdammers nog een voorsprong van 2-0, maar de gasten uit Breda keerden de wedstrijd helemaal om en wonnen met 2-4. Het uitvallen van Noussair Mazraoui met een ernstig lijkende enkelblessure betekende nog meer slecht nieuws voor Ajax.

De wedstrijd begon niet voordat er een minuut stilte werd gehouden voor de overleden Barry Hulshoff. Maandag werd bekend dat de 73-jarige oud-Ajacied na een kort ziekbed is overleden.

Er gebeurde genoeg in de eerste helft. Jong Ajax-doelman Dominik Kotarski kwam in de achtste minuut in de problemen na een te harde terugspeelbal van Kik Pierie en zag twee tegenstanders op zich afkomen. Het liep maar net goed af voor hem.

Naci Ünüvar zorgde er persoonlijk voor dat de Amsterdammers na negentien minuten op voorsprong kwamen. Na een counter legde hij de bal panklaar op het hoofd van Danilo Pereira, die binnenkopte. Drie minuten later had het 2-0 moeten staan, want Brian Brobbey had de bal voor een leeg doel voor het inschieten. Hij schoot echter mijlenver over.

Brobbey maakte zijn fout wel goed door in de dertigste minuut de voorsprong te verdubbelen. Hij was het eindstation van een soepele aanval en gleed de bal binnen achter Nick Olij.

NAC keert de wedstrijd

Nog voor rust kwam NAC terug op 2-1. Arno Verschueren nam een bal aan de rechterkant goed mee en sprintte over de achterlijn. Zijn harde, lage voorzet werd binnengelopen door Finn Stokkers. In de 63e minuut scoorde Mounir El Allouchi uit de kluts met het hoofd. Doelman Kotarski zag er niet goed uit bij die actie. Toen ook de zoon van Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag (Jordan) nog scoorde voor NAC was de ommekeer compleet.

Prachtgoal

Toen twee minuten voor tijd Kotarski andermaal in de fout ging, was de wedstrijd beslist. De doelman kwam ver uit en speelde de bal recht in de voeten van El Allouchi. Die haalde van heel ver uit: 2-4.

Daar bleef het bij. Slecht nieuws voor de Amsterdammers was het uitvallen van Noussair Mazraoui met wat een ernstige enkelblessure leek. Donderdag speelt het eerste tegen Getafe in de Europa League. Jong Ajax staat nu vierde met 50 punten, zeven punten achter koploper SC Cambuur.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Mazraoui (Van Gelderen/70), J. Timber, Pierie, Familio-Castillo; Q. Timber, Ekkelenkamp, Jensen; Pereira, Brobbey (Hansen/57), Ünüvar (Taylor/61)

Opstelling NAC Breda: Olij; Schouten, Van Hecke, Riera, Van der Gaag (Noblejas/89); Verschueren, Azzagari, Monsalve (Rosler/78), Haye (Van Hooijdonk/85), El Allouchi; Stokkers